החשופיות מוכרות לכולנו כחילזון בלי בית. בניגוד לחלזונות הסוחבים על גבם את ביתם, החשופית נראית כגוש ריר זוחל ברחבי הבית. החלזונות והחשופיות משאירים אחריהם שביל רירי ודוחה בכל מקום שאליו הם הולכים, והרצון לבצע הדברת חשופיות הוא בעיקר אסתטי ולמען תחושה נעימה, ולא מסיבות בריאותיות. החשופיות יכולות להופיע בכל מקום ברחבי הבית, אך ברגע שהן נצפות ניתן לסלקן בקלות וללא צורך בריצה מאחר והן איטיות ומתנהלות בכבדות. כדי לבצע הדברת חשופיות מומלץ להשתמש במדביר שימנע את הבעיה ויטפל בה לטווח ארוך.
הדברת חשופיות – הדברים שרציתם לדעת ולא ידעתם היכן לשאול:
מהיכן מגיעות חשופיות?
חשופיות מגיעות בעיקר ממערכות הביוב ומתחת לאדמה. מאחר וזהו מקומן הטבעי, לרוב הן ימצאו באמבטיות ובמטבחים בהן הגישה לביוב היא ישירה ביותר. אם הן לא נתפסות מיד בהתחלה ניתן יהיה למצוא אותן בעיקר על קירות ובמרתפים, שם מעט קריר יותר משאר הסביבה.
איך מתרבות החשופיות?
החשופיות הן בעלי חיים דו מיניים, מה שאומר שיש לכולן איברי רבייה זכריים ונקביים יחדיו. בכל פעם מטילה החשופית כתשעים ביצים המכוסות באדמה בשכבות של הפרשות. הביצים בוקעות ומתפתחות לאחר תקופת זמן של בין שנה לשנתיים, תלוי בתנאי מזג האוויר באותה תקופה.
מה השיטות לביצוע הדברת חשופיות?
השיטה הביולוגית
הדברת חשופיות בשיטה הביולוגית מבוססת על הרעיון לתת לטבע לעשות את שלו. החשופיות הן המזון הטבעי של ציפורים ולטאות למיניהן, כך שאם נרשה להן לחיות אצלנו בחצר נקבל הדברת חשופיות טבעית ללא צורך בהתערבות חיצונית.
השיטה הירוקה
השיטה הירוקה של הדברת חשופיות מבוססת על חומרים טבעיים בלבד. בבדיקות שנעשו נתגלה כי תמיסות של לענה או שום מרוכז מרחיקות חשופיות מהאזור שבו הן מרוססות. שיטה זו מומלצת במיוחד לאור יעילותה, והעובדה שהיא אינה מערבת חומרים רעילים ומסוכנים.
השיטה הביתית
בבתים רבים נהוג לפזר מלח נגד חשופיות, אך שיטה זו אינה מומלצת כלל. המלח אמנם גורם לפיצוץ תאי גוף של החשופיות ומרחיק אותן מהאזור, אך גם גורם ללכלוך רב. בעיה נוספת של שיטה זו היא יעילותה לטווח הקצר בלבד.